1% dla królików

Fundacja to organizacja non-profit ratująca bezdomne króliki
Tworzy i prowadzi ją  charyatywnie jedna osoba a wspierają  wolontariusze.
Wszyscy  charytatywnie pomagają królikom w czasie wolnym od  pracy zawodowej.

W FUNDACJI NIKT NIE JEST ZATRUDNIONY
NIKT NIE POBIERA WYNAGRODZENIA
FUNDACJA NIE MA PRACONIKÓW ETATOWYCH

Fundacja nie jest firmą i nie ma żadnych źródeł zarobkowych.

Króliki są utrzymywane i leczone  jedynie z darowizn, prywatnych pieniędzy fundatora oraz jednorazowego ( od 3 lat) wsparcia miasta.
Część wydatków takich  jak zakup warzyw i owoców, środków czystości, paliwo, transport i przejazdy środkami komunikacji oraz wyjazdy interwencyjne są finansowane ze środków prywatnych fundatorki oraz sporadycznie ze środków zebranych między sobą przez wolontariuszy

sokol2

TY TEŻ MOŻESZ POMÓC!

Możesz przekazać 1% swojego PODATKU

W rubruce numer KRS wpisz numer   0000432119

i dopisek   CEL SZCZEGÓŁOWY :  “KRÓLIKI”

Bezdomne króliki dziękują

Pomóż nam

JAK MOŻNA NAM POMÓC?
Z racji tego, iż fundacja nie ma żadnych źródeł zarobkowych i utrzymuje się jedynie z darowizn, a w jej szeregach pracują jedynie wolontariusze nie otrzymujący za swoja pracę na rzecz fundacji żadnego wynagrodzenia, każda pomoc jest dla nas cenna. Serdecznie zachęcamy więc do wsparcia nas w codziennych bojach o lepsze jutro dla skrzywdzonych, bezdomnych i niechcianych królików. Jeśli chcielibyście Państwo pomóc fundacji i jej podopiecznym, można to zrobić na wiele sposobów.

Adopcje

Najpiękniejszym darem jaki możesz podarować potrzebującemu królikowi jest ciepły i kochający dom.
Możesz zaoferować DT czyli tzw. Dom Tymczasowy lub DS Dom Stały.

Dom tymczasowy

Dom tymczasowy to prywatny dom, w którym królik pod troskliwą opieka swojego tymczasowego opiekuna przebywa do czasu znalezienia dla niego domu stałego, czyli miejsca, w którym po adopcji uszak zostanie już na stałe. W tak zwanym DT królik może przebywać od kilku dni do kilku lat. Wszystko zależy od możliwości osoby prowadzącej DT oraz od tego, jak szybko uda się znaleźć nowy kochający dom dla tego konkretnego podopiecznego fundacji. Czas pobytu królika w DT może zostać z góry określony przez osobę prowadzącą DT. Może też zostać skrócony oraz wydłużony podczas pobytu królika w DT w miarę potrzeb królika oraz możliwości jego czasowego opiekuna.
                                                      gizmo

Wirtualna adopcja

Jeśli nie możesz być realnym opiekunem królika, możesz pomóc mu "wirtualnie". Zarówno temu, który jest fizycznie w Fundacji jak również w DT czy szpitalu. Wystarczy wysłać nam maila na adres
Najniższa kwota wirtualnej opieki to 30 zł. Uszaki są tak urocze, że ciężko się zdecydować. Niezdecydowanym przychodzimy z pomocą - możecie objąć opieką kilka królików jak również poświęcać większe kwoty dla jednego.
ING 37 1050 1012 1000 0092 0033 1404
Fundacja Królewska
ul. Górczewska 200 B / 202, 01-460 Warszawa

Darowizny

Fundacja to organizacja non-profit, którą tworzą wolontariusze. Osoby, które charytatywnie pomagają królikom w czasie wolnym od swojej pracy zawodowej. Fundacja nie jest firmą i nie ma żadnych źródeł zarobkowych.

pomocyTXT

Króliki są utrzymywane i leczone  jedynie z darowizn, prywatnych pieniędzy fundatorki oraz jednorazowego wsparcia miasta. Dlatego bardzo potrzebujemy każdego wsparcia i będziemy wdzięczni za każdą pomoc.
Część wydatków taka jak zakup warzyw i owoców, środków czystości, paliwo, transport i przejazdy środkami komunikacji oraz wyjazdy interwencyjne są finansowane ze środków prywatnych.

Darowizny krajowe:
Bank ING 37 1050 1012 1000 0092 0033 1404
Tytuł wpłaty " DAROWIZNA DLA KRÓLIKÓW

Darowizny zagraniczne:
Kod BIC Swift: INGBPLPW
IBAN PL 37 1050 1012 1000 0092 0033 1404
Tytuł wpłaty " DAROWIZNA DLA KRÓLIKÓW

Darowizny krajowe i zagraniczne poprzez PayPal:
wystarczy kliknąć w poniższy link:

Możecie nam również przekazać 1% swojego PODATKU

W rubruce numer KRS wpisujecie 0000432119

i dopisek CEL SZCZEGÓŁOWY : “KRÓLIKI”

Poza wsparciem finansowym, które jest niezbędne na leczenie, zabiegi oraz rehabilitację lub potrzebujemy przede wszystkim:

- ZIOŁA I SUSZKI

-KLATKI 120 cm

- ZAGRODY wysokość min. 80cm

- KUWETY NOWE

- PAŚNIKI

- POIDŁA NOWE

- PODKŁADY HIGIENICZNE, LIGNINA, RĘCZNIKI PAPIEROWE

- ŻWIREK DREWNIANY

- KOCYKI ( bez długiego włosia) , RĘCZNIKI, LEŻANKI

- TUNELE WIKLNOWE jak i używanych takich jak: klatki, zagrody, transportery, kuwety, poidła, miski, siano, żwirek, zioła, karmy, tunele, domki , bezpieczne zabawki , kocyki, ręczniki itp.

- OCET SPOŻYWCZY (idealny do oczyszczania kuwet z kamienia)

- WORKI NA ŚMIECI 35 I 60 litrowe

- VIRKON, ECCOID, SEKU środki do dezynfekcji

suszki

Dary możecie wysyłać na adres

FUNDACJA KRÓLEWSKA

ul. Górczewska 200b/202

01-460 Warszawa

lub po wcześniejszym umówieniu przynieść osobiście do KRÓLESTWA ul. Skwer Wyszyńskiego 3

Osoby, które chciały podarować osobiscie  królicze akcesoria, karmę, owoce i warzywa, smakołyki i inne przedmiotów prosimy o kontakt mailowy: pomoc@fundacjakrolewska.pl

Chcesz pomóć? Możesz to zrobić na wiele sposobów...

POMOC W SPRZĄTANIU I OPIECE
Potrzebujących królików pod opieką fundacji jest zawsze więcej, niż osób chętnych do ich adopcji lub stworzenia im domów tymczasowych.

Osoba chętna może pomagać przy sprzątaniu w króliczych klatkach lub zagrodach, czesaniu króliczków, karmieniu, obcinaniu pazurków, wizytach u weterynarza, podawaniu leków, nadzorze nad królikami przy wypuszczaniu ich na wybiegi w pomieszczeniach lub na dworze, socjalizacji królików z ludźmi i innymi królikami, robieniu zdjęć itd.
Dyżur trwa od 4 nawet do 8 godzin ( przy generalnych porządkach, interwencji etc)
Dyżury są rano, po południu oraz wieczorem.
Do posprzątania i zdezynfekowania jest wiele klatek, kuwet oraz wybiegów.
Na początku każdy musi przejść szkolenie oraz instruktaż BHP  a następnie zapoznać się ze standardami opieki nad królikami w przytulisku.
Wolontraiusz zapoznaje się z wytycznymi dotyczącymi dezynfekcji, karmienia, opieki, zmiany wybiegów, specyfiki zajmowania się królikami etc.
Następnie przychodzi na dyżury z doświadczonym wolontariuszem aby w przyszłości móc obejmować samodzielne dyżury.
Osoby chętne prosimy o kontakt pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W przytulisku jest zawsze wiele rzeczy do zrobienia , wiele uszaków  do nakarmienia i doglądnięcia oraz obfotografowania.
Taką pomoc może zaoferować każdy niezależnie od posiadanej wiedzy na temat opieki nad królikami

Krolestwo

Nieustannie czeka też wiel par uszu do wygłaskania i wytulenia
Będąc wolontariuszem możesz nie tylko pomóc zwierzętom ale możesz też podsiąść bardzo dużą wiedze, doświadczenie oraz zawrzeć przyjaźnie.
Wolontariusz to zaangażowana, odpowiedzialna i sumienna osoba, która regularnie opiekuje się królikami i wykonuje dokładnie wszystkie powierzone jej czynności.

krolestwo5

Adopcja rzeczywista i Adopcja wirtualna

Dom tymczasowy

Pośrednik adopcyjny - spotkania i rozmowy przed i po adopcyjne

Pozyskiwanie DT

Kontrola sklepów zoologicznych

Nadzór nad "królikiem w internecie " - przygotowanie akcji edukacyjne

Pozyskiwanie darowizn i sponsorów

Transport zarówno do weterynarza jak również do nowego domu lub odbiór z interwencji

Zakupy - możesz je zrobić w sklepach intenetowych np. Hipcio lub Niezłe Ziółko, które raz w miesiącu organizują królikom darmową dostawą kupionych przez darczyńców darów

Darowizny - zarówno finansowe jak również w postaci np. jedzenia dla królików, środków czystości, kuwet ,misek, paśników, żwirku , ziół, podkładów , leków etc.

Projekty ulotek i plakatów

CHCESZ POMÓC - zgłoś się mailowo lub telefonicznie 514 00 59 29